Ranchdressing den krämiga färska följeslagaren till sallad, dip och grillat, njut hemma varje dag

Ranchdressing

Ranchdressing är krämig, syrligt fräsch och härligt örtig. Den görs på gräddfil, majonnäs och filmjölk för rätt konsistens. Dessutom lyfts smaken av citron, vitlök och lökpulver. Färska örter ger friskhet och fin grön ton.

Servera som dip till grönsaker eller wings, eller ringla över sallad och pizza. Samtidigt passar den utmärkt till grillad kyckling och burgare. Därför är den ett säkert kort till vardag och helg. Låt den gärna dra i kylen så blir smaken rundare.

Recepfakta

Portioner
6 portioner
Förberedelser
10 min
Totalt
25 min
Svårighetsgrad
Enkel

Instruktioner

Gör så här

  1. Vispa ihop gräddfil och majonnäs i en bunke.
  2. Tillsätt filmjölk och vispa till krämig, lätt rinnig konsistens.
  3. Rör ner citronsaft, vitlökspulver och lökpulver.
  4. Vänd ner gräslök, persilja och dill.
  5. Smaka av med salt, svartpeppar och en nypa socker.
  6. Täck och låt stå i kylen 15 minuter så smakerna sätter sig.
  7. Rör om och servera kall.

Tips

Justera konsistensen
Späd med mer filmjölk för dressing att ringla, eller minska för en tjock dip.
Byt vitlök
För tydligare vitlökston, ersätt vitlökspulver med 1 liten riven vitlöksklyfta.
Hållbarhet
Förvara täckt i kylen. Håller 3–4 dagar och blir godare dag två.

Nya recept

Från bloggen