Romsås till torsk
Romsås till torsk är krämig, frisk och lätt lyxig. Den salta rommen möter syrlig citron och örtig dill. Samtidigt ger rödlök fin crunch och sötma. Såsen rörs ihop kall och blir klar på några minuter.
Servera till ugnsbakad eller ångad torsk en vardag eller helg. Den passar även till en snabb lunch. Dessutom är den utmärkt med kokt potatis och en citronklyfta. Gör gärna såsen i förväg så hinner smakerna sätta sig.
Recepfakta
- Portioner
- 4 portioner
- Förberedelser
- 10 min
- Totalt
- 25 min
- Svårighetsgrad
- Enkel
Instruktioner
Rör ihop såsen
- Finhacka rödlök och dill mycket fint.
- Riv det yttersta gula av citronen och pressa saften.
- Vispa samman crème fraiche och majonnäs i en skål tills slätt.
- Vänd ner rom, rödlök och dill försiktigt.
- Tillsätt citronsaft, citronskal, salt och peppar.
- Smaka av och balansera syran, eventuellt med en nypa socker.
- Täck och ställ kallt i minst 15 minuter så smakerna sätter sig.
Servering
- Servera romsåsen kall till nygjord torsk.
- Lägg upp med kokt potatis och citronklyftor.
