Rostade mandlar med flingsalt och rosmarin inspirerar till njutbara stunder.

Rostade mandlar med flingsalt och rosmarin

Rostade mandlar med flingsalt och rosmarin är krispiga, aromatiska och lättlagade. Den nötiga sötman möter salt crunch och frisk örtighet. Dessutom ger rosmarinen en varm, tallbarrig doft. Resultatet blir ett beroendeframkallande snacks.

Servera som aptitretare, till helgmys eller på tapasbordet. De är också perfekta till drinkar. Förvara dem lufttätt när de svalnat, så behåller de sin crunch.

Recepfakta

Portioner
4 portioner
Förberedelser
5 min
Tillagning
15 min
Totalt
20 min
Svårighetsgrad
Enkel

Instruktioner

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper och sprid ut mandlarna i ett lager.
  3. Rosta mitt i ugnen i 10–12 minuter, rör om efter halva tiden.
  4. Hetta under tiden upp olivoljan på låg–medelvärme i en stekpanna.
  5. Tillsätt rosmarin och fräs i 30 sekunder tills den doftar.
  6. Vänd ner de varma mandlarna i pannan och blanda runt.
  7. Strö över flingsalt, chiliflakes och citronskal; blanda jämnt.
  8. Sprid ut på papper och låt svalna i 10 minuter före servering.

Tips

Byt rosmarin
Saknas färsk rosmarin? Använd 1 tsk torkad och mortla den lätt för maximal smak.
Förvaring och servering
Låt mandlarna svalna helt och förvara lufttätt i rumstemperatur upp till en vecka. Värm hastigt i torr panna för nyrostad känsla.

Nya recept

Från bloggen