Avokadoröra en krämig dip som passar perfekt till tacos och fräsch sommarkänsla.

Avokadoröra

Avokadoröra är krämig, frisk och lätt kryddig. Den kombinerar mogen avokado med lime, rödlök och koriander för både fräschör och sting. Texturen är len men ändå lite rustik med små bitar.

Servera röran till tacos, grillat eller som snabb vardagssnacks med chips och grönsaksstavar. Den passar även på rostat bröd eller som topping på bowls. Dessutom går den fort att göra och blir alltid uppskattad.

Recepfakta

Portioner
4 portioner
Förberedelser
10 min
Totalt
10 min
Svårighetsgrad
Enkel

Instruktioner

  1. Dela och kärna ur avokadorna.
  2. Skopa ur fruktköttet i en skål.
  3. Tillsätt limesaft och rivet skal.
  4. Mosa avokadon grovt med en gaffel.
  5. Vänd ner rödlök, vitlök, koriander och olivolja.
  6. Tillsätt chili och tomat om du vill.
  7. Smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Servera direkt eller täck väl och kyl.

Tips

Hindra att röran mörknar
Pressa extra lime och täck ytan tätt med plastfilm i kontakt med röran.
Justera konsistensen
För krämigare röra, mosa helt slätt eller rör i 1 msk crème fraiche eller yoghurt.
Byt örter
Ogillar du koriander? Byt mot finhackad persilja för mildare örtighet.

Nya recept

Från bloggen