Räksallad – en fräsch sommarlunch som gör varje stund ljus, njutbar och lätt.

Räksallad

Räksallad är fräsch, krämig och full av havssmak. Spröda räkor möter citron, dill och mild rödlök. Samtidigt ger majonnäs och crème fraiche en len textur. Salladen passar till lunch, lätt middag eller en festlig förrätt.

Servera på rostat bröd eller över krispig sallad. Dessutom lyfter ägg och rom smaken och ger fin mättnad. Rätten går snabbt att laga och blir bäst med handskalade räkor.

Recepfakta

Portioner
4 portioner
Förberedelser
15 min
Tillagning
10 min
Totalt
25 min
Svårighetsgrad
Enkel

Instruktioner

Förberedelser

  1. Koka äggen 8–9 minuter, spola kalla och skala.
  2. Dela äggen i halvor och ställ åt sidan.
  3. Finhacka rödlök och dill.
  4. Kärna ur och tärna gurkan.
  5. Låt räkorna rinna av ordentligt.

Blanda räksalladen

  1. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, citronsaft och dijonsenap.
  2. Vänd ner dill, rödlök och gurka.
  3. Blanda försiktigt i räkorna.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Låt gärna stå 10 minuter i kylen.

Servering

  1. Fördela salladsmix på tallrikar eller på det rostade brödet.
  2. Toppa med rikligt med räksallad.
  3. Lägg på ägghalvor och klicka över rom.
  4. Servera med citronklyftor och extra dill om du vill.

Tips

Lättare variant
Byt ut hälften av majonnäsen mot gräddfil eller yoghurt för en lättare dressing.
Räkor i lake
Skölj räkor i lake hastigt i kallt vatten och låt rinna av extra länge för bästa smak.
Serveringsidé
Servera utan bröd i krispiga hjärtsalladsblad för ett glutenfritt alternativ.

Nya recept

Från bloggen