Stekt falukorv med stuvade makaroner
Stekt falukorv med stuvade makaroner är husmanskost när den är som bäst. Den krämiga stuvningen möter korvens sälta och frasiga stekyta. Tillsammans blir det mättande, milda och trygga smaker.
Rätten lagas snabbt och passar både vardagsmiddag och lunch. Samtidigt kräver den få ingredienser och enkel teknik. Dessutom går korven att steka medan makaronerna stuvs. Därför är den perfekt när tiden är knapp.
Recepfakta
- Portioner
- 4 portioner
- Förberedelser
- 10 min
- Tillagning
- 20 min
- Totalt
- 30 min
- Svårighetsgrad
- Enkel
Instruktioner
Förbered
- Skiva falukorven i cirka 1 cm tjocka skivor.
- Snitta gärna några ytliga snitt i skivorna så de inte kupar sig.
Stuva makaronerna
- Vispa ihop mjölk och vatten i en tjockbottnad kastrull och koka upp under omrörning.
- Sänk värmen till sjudning. Tillsätt salt, socker och muskot.
- Rör ner makaronerna och sjud utan lock i 6–8 minuter. Rör ofta så det inte bränner.
- När makaronerna är mjuka och stuvningen krämig, dra kastrullen från värmen.
- Rör ner smöret och smaka av med svartpeppar och eventuellt mer salt.
Stek korven
- Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
- Stek korvskivorna 2–3 minuter per sida tills de är gyllene och får fin stekyta.
Servera
- Fördela stuvade makaroner på tallrikar och toppa med stekt falukorv.
- Servera med senap och ketchup.
