Vegetarisk pyttipanna ger vardagsglädje och smakrik komfort hemma i varje tallrik.

Vegetarisk pyttipanna

Vegetarisk pyttipanna är rustik, krispig och smakrik. Tärnad potatis, rotfrukter och svamp får fin stekyta. Halloumi ger sälta och tuggmotstånd. Ärtor och paprika adderar sötma och fräschör. Tillsammans blir det färgglatt och mättande.

Rätten passar vardagsmiddag, men funkar även till helglunch. Dessutom är den perfekt för rester. Med snabb förkokning blir kuberna jämnt krispiga. Servera gärna med stekt ägg och rödbetor. Då lyfter smakerna ännu mer.

Recepfakta

Portioner
4 portioner
Förberedelser
20 min
Tillagning
25 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
Enkel

Instruktioner

Förberedelser

  1. Skala och tärna potatis, morot och palsternacka. Hacka lök. Tärna paprika.
  2. Dela champinjoner i bitar och tärna halloumi. Tina ärter.
  3. Koka tärnad potatis och rotfrukter i lättsaltat vatten 3–4 minuter. Häll av och ånga torra.

Stek och servera

  1. Hetta upp 1 msk olja i en stor stekpanna. Stek halloumi gyllene 3–4 minuter. Lyft ur.
  2. Tillsätt resterande olja och smör. Stek potatis och rotfrukter på medelhög värme 10–12 minuter tills krispiga. Rör sparsamt.
  3. Vänd ner lök och svamp. Stek 4–5 minuter tills allt fått fin färg.
  4. Tillsätt paprika och ärter. Stek 2 minuter. Krydda med soja, timjan, paprikapulver, salt och peppar.
  5. Vänd tillbaka halloumi och smaka av.
  6. Stek ägg i separat panna om du vill. Servera pytten med ägg, rödbetor och persilja.

Tips

Extra krisp
Sprid ut tärningarna i pannan och stek i omgångar. Rör först när undersidan satt sig.
Gör vegansk
Byt halloumi mot fast tofu och smör mot mer rapsolja. Krydda tofun med lite soja.
Använd rester
Kokt potatis eller rotfrukter från igår blir perfekt. Hoppa då över förkokningen.

Nya recept

Från bloggen