Kycklinggryta med mango chutney skapar värme och familjeglädje runt middagsbordet varje kväll

Kycklinggryta med mango chutney

Kycklinggryta med mango chutney är krämig, söt och mild. Mör kyckling möter aromatisk curry och ingefära. Mango chutney ger rund sötma och fruktig ton. Grädden binder såsen silkeslent. Rätten passar vardagsmiddag, men även en enkel helgkväll.

Sältan från soja balanserar sötman, medan lime friskar upp. Paprika och lök ger tugg och färg. Servera med fluffigt ris för att suga upp såsen. Rätten lagas snabbt, men smakar långkok. Dessutom är den barnvänlig och ändå smakrik.

Recepfakta

Portioner
4 portioner
Förberedelser
15 min
Tillagning
25 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
Enkel

Instruktioner

Gryta

  1. Skär kycklingen i bitar. Salta och peppra lätt.
  2. Hetta upp olja i en stor panna eller gryta.
  3. Fräs lök och paprika mjuka på medelvärme.
  4. Tillsätt vitlök och ingefära. Fräs 30 sekunder.
  5. Rör ner curry och garam masala. Fräs tills det doftar.
  6. Lägg i kycklingen och bryn runtom.
  7. Tillsätt mango chutney, soja och kycklingfond. Rör om.
  8. Häll i grädde, crème fraiche och vatten. Koka upp.
  9. Sänk värmen och sjud 10–12 minuter tills kycklingen är klar.
  10. Rör ut majsstärkelse i lite kallt vatten. Red till lagom tjocklek.
  11. Pressa i limesaft och smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Servera grytan rykande het med kokt ris.
  2. Toppa med koriander och bjud limeklyftor vid sidan.

Tips

Byt kycklingstycke
Använd kycklingfilé om du vill. Sjud då 8–10 minuter så den inte blir torr.
Justera sötman
Smaka av mango chutneyns sötma med extra lime eller en nypa salt.
Gör laktosfri
Använd laktosfri grädde och crème fraiche, eller kokosgrädde för lätt kokossmak.

Nya recept

Från bloggen