Popcorn med chili och lime är den perfekta fredagsmys-snacken för filmkvällen.

Popcorn med chili och lime

Popcorn med chili och lime är ett livligt snacks med perfekt krisp. Den friska limen piggar upp medan chilin ger ett behagligt sting. Samtidigt rundar lite smör av smaken för en fylligare känsla.

Det här gör sig bäst till filmkväll, spelkväll eller som snabb fredagsmys. Dessutom är receptet enkelt och klart på en kvart. Med limeskal, limesaft och chilipulver blir varje tugga fräsch, het och aromatisk.

Recepfakta

Portioner
4 portioner
Förberedelser
5 min
Tillagning
10 min
Totalt
15 min
Svårighetsgrad
Enkel

Instruktioner

  1. Riv limeskal fint och pressa limesaften. Blanda chilipulver och salt i en liten skål.
  2. Hetta upp rapsoljan i en stor kastrull med lock på medelhög värme.
  3. Lägg i några provkärnor. När de poppar, tillsätt resten av popcornkärnorna.
  4. Lägg på locket lite på glänt och skaka kastrullen då och då.
  5. När poppandet avtar till flera sekunder mellan, ta kastrullen från värmen.
  6. Ringla över smält smör och limesaft. Strö på limeskal samt chilimixen.
  7. Vänd runt snabbt så allt täcks. Smaka av med mer salt eller chili och servera direkt.

Tips

Välj chili med karaktär
Byt chilipulver mot chipotle för rökighet eller mot cayenne för extra hetta.
Gör veganskt
Hoppa över smöret eller använd veganskt smör för samma krämighet.
Undvik fuktigt popcorn
Tillsätt limesaft sparsamt och vänd snabbt så krispet bevaras.

Nya recept

Från bloggen